Pohvala

Stojkovic Aleksandar's picture

Poštovani,
ovo je izuzetno korisno za novi vid nastave.Kako sam u prvom polugođu dosta koristio kvizove u nastavi preko raznih alata (kaho,o,edmodo,artiqulate,hot potates,socrates idr.),mogu reći da su učenici izuzetno bili motivisani za učešće u njima.Čak su učestvovali u pravljenju pitanja! Takođe sam radio i na istraživanju oko uticaja kviza na motivaciju učenika za nastavu, kao i samo učenje kroz igru.Kako su tehnologije napredovale,skoro svaki učenik koristi smart telefon pa i mo nastavnici se prilagođavamo trendovima.
Još jednom čestitke na ovom pokušaju s nadom da ćemo zajednički još više obogatiti bazu i pomoći deci da kroz igru savladavaju nivoe znanja.
Pozdrav
Aleksandar Stojković
nastavnik TIO

Saša Kojadinović's picture

Hvala Vam. Ovaj sajt je i nastao tako što sam još pre par godina napravio kviz aplikaciju i koristio je u nastavi. Kasnije mi je palo na pamet da napravim i neki "okvir" koji bi i drugim nastavnicima omogućio isto to.
Inače, potpuno ste u pravu, učenici su veoma motivisani da koriste ovakve stvari u učenju. Ja sam čak imao i situacije da sam ih ocenjivao tim kvizom i da su se oni prosto utrkivali ko će pre da bude ocenjen.
Voleo bih da se što više kolega uključi u ovo, da koristimo i testiramo sve ovo u narednih mesec dana i da zajedno dođemo do najboljih rešenja, kako će na kraju da izgleda i funkcioniše.